XORAZM VILOYATI TURIZM SOHASINI RIVOJLANTIRISHDA TRANSPORT XIZMATLARINI MAAS (MOBILITY AS A SERVICE) MODELI ASOSIDA TAKOMILLASHTIRISH (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Mazkur maqolada Xorazm viloyati turizm sohasini rivojlantirishda transport xizmatlarini "Mobility as a Service" (MaaS) modeli asosida takomillashtirish masalasi ko'rib chiqilgan. MaaS modeli, turli xil transport vositalari va xizmatlarini yagona platformada birlashtirishni nazarda tutadi, bu esa foydalanuvchilarga qulay va samarali transport imkoniyatlarini taqdim etadi. Mazkur tadqiqot ishi mintaqa turizm va transport infratuzilmasini modernizatsiya qilish, samaradorlikni oshirish hamda turistlarning tajribasini yaxshilash uchun MaaS modelini qanday muvaffaqiyatli joriy etish mumkinligini o'rganishga qaratilgan.