AKSIYADORLIK JAMIYATLARIDA SOLIQLARNI REJALASHTIRISHGA TIZIMLI YONDOSHUVNI SHAKLLANTIRISHNING NAZARIY ASOSLARI (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Maqolada aksiyadorlik jamiyatlarida soliqlarni rejalashtirishning amaldagi mexanizmi tahlili asosida soliqlarni rejalashtirish amaliyotining zaif jihatlari yoritilgan. Soliqlarni rejalashtirishga tizimli yondoshuv hamda uni boshqaruv uslublarini joriy qilish bo‘yicha ko‘rilayotgan chora-tadbirlar ilmiy o‘rganilgan. Aksiyadorlik jamiyatlarida soliqlarni rejalashtirish amaliyoti hamda samarali boshqaruv tuzilmasi keltirilgan.