МАҲАЛЛИЙ БЮДЖЕТЛАРНИНГ МОЛИЯВИЙ СИЁСАТДА ЎЗИГА ХОСЛИГИНИНГ НАЗАРИЙ АСОСЛАРИ (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Мақолада маҳаллий бюджетларнинг молиявий мустақиллигининг ўзига хос жиҳатлари ва унинг назарий асослари тадқиқ этилган. Унда молиявий сиёсатнинг шаклланишининг таъсири ва маҳаллий ва хорижий олимларнинг илмий ёндашувлари тизимлаштирилган. Тадқиқотлар асосида илмий хулоса ва таклифлар ишлаб чиқилган. Бунда давлатнинг унитар ёки федератив шаклда эканлиги нуқтаи назаридан илмий хулосалар асосланган.