MEHMONXONA XO‘JALIKLARI SAMARADORLIGINI BAHOLASH MEXANIZMINI TAKOMILLASHTIRISH (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
maqolada mehmonxona xo‘jaliklari samaradorligini baholash mexanizmlarini takomillashtirish xususida tadqiqot natijalari bayon etiladi. Turizm va mehmonxonalar faoliyatiga oid me’yoriy hujjatlar tahlili amalga oshirilgan. O‘zbekiston Respublikasi va Qashqadaryo viloyati bo‘yicha mehmonxonalar statistik tahlili keltirilgan. Mehmonxona xo‘jaliklari samaradorligini baholash mexanizmlarini takomillashtirish yuzasidan xulosa va takliflar ishlab chiqilgan.