RAQAMLI SUG‘URTA MAHSULOTLARI O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA TATBIQ ETISH IMKONIYATLARI (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Mazkur maqolada raqamli texnologiyalar sharoitida sug‘urta bozorini rivojlantirishning dolzarb masalalari o‘rganiladi. Maqolada raqamli sugʻurta tahlili asosida sugʻurtalanuvchilarni himoya qilish sifatini oshirish va raqamli iqtisodiyotda sugʻurta biznesini rivojlantirish maqsadida sugʻurta sohasiga raqamli texnologiyalarni yanada joriy etish muhimligi koʻrsatilgan. O‘rganish natijasida raqamli sug‘urta mahsulotlari kompaniyalarida qo‘llash orqali erishiladigan yutuq va kamchiliklar tahlil qilingan.