КИЧИК БИЗНЕС ИҚТИСОДИЙ САЛОҲИЯТИ САМАРАДОРЛИГИГА ИНВЕСТИЦИЯЛАР ТАЪСИРИ (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Мақолада инвестицияларнинг кичик бизнеснинг иқтисодий салоҳияти самарадорлигига таъсири кўриб чиқилади. Иқтисодиётда асосий ўрин тутувчи кичик корхоналар ўз ишлаб чиқариш ва молиявий кўрсаткичларини максимал даражада ошириш учун ресурслардан самарали фойдаланишни талаб қилади. Мақолада кичик бизнеснинг молиявий ресурслари, инсон капитали, технологик салоҳияти ва бозор имкониятлари каби иқтисодий салоҳиятининг асосий жиҳатлари кўриб чиқилади. Асосий эътибор ҳар хил турдаги инвестицияларнинг таъсирига қаратилган: асосий фондлар, инсон капитали, технология ва маркетинг.