QISHLOQ XO‘JALIGIDA TADBIRKORLIK TUZILMALARINI RIVOJLANTIRISH ORQALI KAMBAG‘ALLIKNI QISQARTIRISH BORASIDAGI DAVLAT SIYOSATINING AHAMIYATI (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
O‘zbekistonda bozor iqtisodiyoti amal qilishni boshlagandan beri o‘tgan davrlar mobaynida aholini turmush farovonligi yildan-yilga oshib bormoqda. Ayniqsa qishloq joylarida aholini tadbirkorlikka o‘rgatish orqali kambag‘allikdan chiqarish masalalari davlat ahamiyatiga molik masalaga aylanmoqda. O‘zbekistonda kambag‘allikdan chiqarish borasidagi amaliy harakatni boshladi. Bu vazifani amalga oshirish uchun tegishli farmon, qarorlar qabul qilindi. Kasbga o‘qitish, ish jihozlari bilan ta’minlash, mahsulotni sotish tizimlari ishlab chiqildi. Ijtimoiy himoyaga muhtojlar «Temir daftar», «Ayollar daftari», «Yoshlar daftari»ga kiritildi. Ularni kambag‘allikdan chiqarish loyihalari tuzilib, amaliyotga joriy qilinmoqda.