ДАВЛАТ ТОМОНИДАН ОЛИЙ ТАЪЛИМ МУАССАСАЛАРИНИ МОЛИЯЛАШТИРИШ АМАЛИЁТИ (ЎЗБЕКИСТОН МИСОЛИДА) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Сўнгги йилларда мамлакатимизда таълим тизимини ривожлантириш борасида бир қатор ижобий ўзгаришлар амалга оширилди, хусусан нодавлат таълим муассасалари фаолиятига кенг имкониятлар яратилди, битирувчиларнинг олий таълим билан қамраб олиш даражаси ошди, олий таълим муассасаларига киришда давлат гранти квоталари оширилди ва шу каби бир қатор ўзгаришлар амалга оширилди. Мазкур мақолада Ўзбекистонда таълим тизимига, хусусан олий таълим тизимига давлат томонидан қаратилаётган эътибор, уни давлат томонидан молиялаштиришнинг асосий кўрсаткичлари келтирилган.