TIJORAT BANKLARIDA XARAJATLARNING KLASSIFIKASIYASI BO’YICHA TAHLILI (ATB “O’zsanoatqurilishbank” misolida) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Mazkur maqolada tijorat banklarida xarajatlarning asosiy turlari, ularning tasnifi, va ular bilan bog‘liq jarayonlarning muhim jihatlari ko‘rib chiqildi. Shuningdek, xarajatlarni optimallashtirish va bank faoliyatining samaradorligini oshirishga qaratilgan takliflar ishlab chiqildi. Tijorat banklarida xarajatlarning klassifikasiyasi bo‘yicha tahlil qilish, bank faoliyatini yanada samarali boshqarish va resurslardan oqilona foydalanish maqsadida amalga oshiriladi. Ushbu mavzu bo‘yicha mahalliy va xorijiy olimlarning ilmiy-nazariy yondashuvlari turli nuqtai nazarlardan tahlil qilingan bo‘lib, ular orasida bank moliyasining nazariy asoslari, amaliy tajribalar va innovatsion yondashuvlar mavjudligi o’rganildi.