O’ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA TASHQI SAVDO STATISTIKASI KO’RSATKICHLARINI TAKOMILLASHTIRISH (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Mazkur tadqiqotda O’zbekiston Respublikasi tashqi savdo statistikasi ko’rsatkichlarini statistik tahlili o’rganildi. 2010 yildan 2023 yilgacha boʻlgan davrda, O’zbekiston Respublikasida YaIM, asosiy kapitalga investitsiyalar hajmi va kichik biznes korxona subyektlari mahsulot hajmi kabi o’zgaruvchi omillar, natijaviy omil sifatida tovarlar va xizmatlar eksporti va importi o’rtasida bog’liqlik tekshirildi. Ushbu tadqiqotda stata panelida standart deviation va OLS regressiya modellari yordamida emperik tahlili amalga oshirildi.