ANALYSIS OF FUND MARKET DEVELOPMENT IN DEVELOPED AND DEVELOPING COUNTRIES (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Ushbu maqola rivojlangan va rivojlanayotgan mamlakatlarda fond bozorining rivojlanishini tahlil qiladi. Tadqiqot davomida fond bozori infratuzilmasi, investitsion muhit, davlat siyosati va bozor ishtirokchilari kabi omillar ko'rib chiqiladi. Rivojlangan mamlakatlar va rivojlanayotgan mamlakatlar tajribasi o'rganilib, ularning fond bozori rivojlanishidagi muvaffaqiyatlari va qiyinchiliklari tahlil qilinadi. Maqola, shuningdek, rivojlanayotgan mamlakatlar uchun fond bozorini rivojlantirish bo'yicha tavsiyalarni ham o'z ichiga oladi.