OʻZBEKISTON RESPUBLIKASI TIJORAT BANKLARIDA LIKVIDLIK RISKINI BOSHQARISHNING MAVJUD MODELLARINI TAHLIL QILISH (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Likvidlik riskini boshqarish tijorat banklarining moliyaviy barqarorligini taʼminlashda muhim ahamiyatga ega. Maqolada Oʻzbekiston Respublikasi tijorat banklarida likvidlik risklarini boshqarishning mavjud modellari tahlil qilingan. Tadqiqot adabiyotlarni oʻrganishga asoslangan. Maqolada mavjud modellarning kamchiliklari aniqlangan va ularni takomillashtirish boʻyicha tavsiyalar berilgan. Likvidlik riskini samarali boshqarish banklarga oʻz majburiyatlarini bajarish uchun likvidlik aktivlarni yetarli darajada ushlab turishga, bankrotlik xavfini kamaytirishga va omonatchilar ishonchini saqlashga yordam beradi.