ЎЗБЕКИСТОНДА БАНКЛАРНИНГ ВАЛЮТА БОЗОРИДАГИ ОПЕРАЦИЯЛАРИНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШ ЙЎЛЛАРИ (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
2023 йилда жаҳон валюта бозорининг ҳажми 805 миллиард АҚШ долларига етди. IMARC Group келажакка назар ташлар экан, 2032 йилга келиб жаҳон валюта бозори ҳажми 1 466 миллиард АҚШ долларига етишини қайд этган ҳолда 2024-2032 йилларда йиллик ўсиш суръати 6,92 фоиз бўлишини прогноз қилмоқда. Бу каби ҳолатларнинг вужудга келишига халқаро савдо майдонларида замонавий технологиялар интеграциялашувининг кучайиб бориши, валюта айрибошлаш хизматларига бўлган талабни юзага келтирадиган халқаро бизнеснинг глобаллашуви, шунингдек, инфляция, фоиз ставкалари ва ялпи ички маҳсулотнинг ўсиши каби турли иқтисодий омилларнинг таъсири кучайиб бораётганлиги сабаб бўлмоқда[1].