TIBBIYOT MUASSASALARI RAQOBATBARDOSHLIGINI OSHIRISHDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARNING AHAMIYATI (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Ushbu maqola sog‘liqni saqlash sohasidagi raqamli tehnologiyalarning ahamiyatiga bag‘ishlangan bo‘lib, elektron yozuvlar, masofaviy yordam (teletibbiyot) va ma‘lumotlarni tahlil qilish jarayonlari katta o‘zgarishlarga sabab bo‘lishi tushuntiriladi. Raqamli texnologiyalar samaradorlikni, bemorlarni parvarish qilish, shifoxonalar va klinikalar uchun umumiy ish faoliyatini yaxshilaydi. Ushbu vositalardan foydalangan holda tibbiyot muassasalari muammosiz ishlash, xarajatlarni qisqartirish va xizmatlar sifatining tubdan yaxshilanishi kuzatiladi. Maqolada davlatimiz tomonidan raqamli tehnologiyalarga sarmoya kiritish va ushbu texnologiyalardan maksimal darajada foydalanish uchun xodimlarni o‘qitish muhimligi ta’kidlangan. Bugungi tez o‘zgarib borayotgan sog‘liqni saqlash dunyosida raqamli vositalardan foydalanish raqobatchilardan oldinda bo‘lishning kalitidir. Umumiy qilib aytganda, raqamli texnologiyalarni qabul qilish tibbiyot muassasalari uchun innovatsiyalar yaratish, natijalarni yaxshilash va raqobatbardoshlikni saqlab qolish uchun juda muhimdir.