ЎЗБЕКИСТОНДАГИ БАҲОЛОВЧИ ТАШКИЛОТЛАР РЕЙТИНГИ ВА РЭНКИНГИНИ БАҲОЛАШДА КОМПЛЕКС ЁНДАШУВНИНГ ҚЎЛЛАНИЛИШИ ТАҲЛИЛИ (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Ушбу мақолада Янги Ўзбекистон сиёсатида баҳоловчи ташкилотлар фаолиятининг рейтингини баҳолаш ва рэнкингини аниқлаш принципи, кўрсаткичлари, баҳоловчи ташкилотларнинг рейтингини баҳолаш ва рэнкингини аниқлаш бўйича умумлашган ёндашувни (методологияни) қўллаш тамойиллари ва методологияси қўлланилиши таҳлил қилиниб, халқаро рейтинг агентликлари шкалалари синфларининг рақамли аналоги сифатида қабул қилинган [1; 27; -n] интервалаги сонлар тўпламидан иборат ўтиш шкаласи воситасида сифатий рейтинг индекс ёки миқдорий рейтинг индекс бўйича рэнкинглаш тавсия этилди.