ҚОРАҚАЛПОҒИСТОН РЕСПУБЛИКАСИДА БАЛИҚ ИШЛАБ ЧИҚАРИШ ҲАЖМИНИНГ 2030 ЙИЛГАЧА БЎЛГАН ПРОГНОЗ КЎРСАТКИЧЛАРИНИ ИШЛАБ ЧИҚИШ (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Мақолада Қорақалпоғистон Республикасида балиқ етиштиришнинг 2030 йилгача бўлган прогноз кўрсаткичларини ишлаб чиқиш масалалари ёритилган. Қорақалпоғистон Республикаси бўйича 2010-2023 йилларда балиқ ишлаб чиқариш ҳажми ва унга таъсир этувчи омиллар ўрганилган. Қорақалпоғистон Республикасида балиқ ишлаб чиқариш ҳажмининг 2030 йилгача бўлган прогноз кўрсаткичлари ишлаб чиқилган ва асосланган.