ЎЗБЕКИСТОН ПАХТАЧИЛИК ТАРМОҒИ СУБЪЕКТЛАРИ ФАОЛИЯТИНИ КЛАСТЕРЛАШНИНГ РАҚОБАТБАРДОШЛИГИ ВА НАТИЖАЛАРИ МАСАЛАЛАРИ (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Ушбу мақолада қишлоқ хўжалиги кластерларини шакллантиришнинг назарий масалалари ва тамойиллари ҳамда Ўзбекистон Республикаси пахта-тўқимачилик саноатида ушбу тизимнинг ривожланиш тенденциялари, унинг хусусиятлари ва афзалликлари кўриб чиқилади. Бизнес-кластерларнинг самарали қўлланилиши ва мавжудлиги категорик-тизимли методология платформасида таркибий, функционал, мақсадли, эволюцион каби жиҳатлар доирасида кўриб чиқилади.