ҲУДУДИЙ ҚИШЛОҚ ХЎЖАЛИГИДА ЕР ВА СУВ ЭКОТИЗИМ ХИЗМАТЛАРИ САМАРАДОРЛИГИНИ ОШИРИШ: САМАРҚАНД ВИЛОЯТИ МИСОЛИДА (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Ушбу тадқиқот ишида Самарқанд вилояти қишлоқ хўжалиги тармоғида ер ва сув экотизим хизматларини самарадорлигини ошириш усуллари ўрганилган. Амалдаги ер қийматини баҳолаш услубиёти таҳлил қилиниб, экологик ва биоклиматик омилларни ҳисобга олган ҳолда барқарор қишлоқ хўжалик амалиётларини қўллаб-қувватлайдиган такомиллаштирилган ерни баҳолаш услубиёти таклиф қилинади.