МИНТАҚАВИЙ ИҚТИСОДИЙ СИЁСАТНИНГ МАҚСАДЛИ АМАЛГА ОШИРИШ ЙЎНАЛИШЛАРИ (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Мазкур мақолада минтақавий сиёсатни шакллантиришга мавжуд замонавий ёндашувларни ҳисобга олган ҳолда ҳудудий таркибий сиёсатнинг устувор мақсадлари аниқланилган ва асосий вазифалари белгиланилган. Шунингдек, ҳудудий тузилмавий сиёсатни амалга ошириш механизмининг асосий таркибий элементлари аниқланиб уларнинг ўзаро боғлиқликлари ва тартибга солиш воситалари тадқиқ қилинган. Минтақавий сиёсатнинг ижтимоий-иқтисодий тараққиётни таъминлашдаги роли асосланилган.