QURILISH ISHLARI SIFATINI TAHLIL QILISHNING AXBOROT MANBALARI (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Korxonalarining raqobatbardoshligi murakkab atama bo’lib, o’z ichida ko’plab ko’rsatkichlarni mujassamlashtiradi. Ularning asosiysi – ishlab chiqarilgan mahsulotning sifati va raqobatbardoshligidir. O’z navbatda mahsulot sifati uni ishlab chiqarish jarayonining sifati bilan belgilanadi. Qurilish ishlab chiqarishining o’ziga xosligi sifatni boshqarishda axborot bilan ta’minlanish muammosini vujudga keltiradi. Mazkur maqolada qurilish ishlab chiqarishida sifat shakllanishi to’g’risida axborot manbalari va ulardan foydalanish soxasida olib borilgan izlanishlar natijalari keltirilgan. Sifat to’g’risida obyektiv va to’liq axborot olish yondashuvi va jarayoni tahlil qilingan.