MAMLAKATDA QASHSHOQLIKNING GENDER TAFOVUTLARI (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Ushbu maqola mamlakatda kambag’allikni qisqartirishga qaratilgan bo’lib, unda qashshoqlikning gender tafovutlarini o’rganishga bag’ishlangan. Aholi daromadlarini tahlil qilish orqali aholiga ijtimoiy manzilli yordam dasturlarini ishlab chiqish, ayollar qashshoqlik darajasi yuqoriligi sabablarini o’rganish va tashkiliy moliyaviy asoslarini shakllantirishga qaratilgan chora-tadbirlar ishlab chiqishni takomillashtirishga qaratilgan.