IQTISODIY RESURSLARSDAN SAMARALI FOYDALANISH - BARQAROR IQTISODIYOTNING MUHIM OMILI SIFATIDA (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Maqolada milliy iqtisodiyotning rivojlanish qonuniyatlari o‘rganilgan, iqtisodiy rivojlanish va iqtisodiy o‘sish tushunchalari keng yoritilgan. Bundan tashqari aynan iqtisodiy resurslar borasida ish olib borgan iqtisodchilarning ham nazariy qarashlari keltirilgan shuningdek maqolaning asosini tashkil qilgan iqtisodiy resurslar samaradorligini oshirish va shu orqali iqtisodiyotni barqaror o‘sishini ta’minlash bo‘yicha bugungi kunda qilinishi lozim bo‘lgan ishlar bo‘yicha taklif va tavsiyalar berilgan. Bu maqola iqtisodiy resurslardan samarali foydalanishning barqaror iqtisodiyotning muhim omili sifatida ko‘rib chiqilgan. Muammolar, to‘g’ri foydalanish, ehtiyotkorlik va qo‘shimcha faktorlar, masalan, ijtimoiy va siyosiy o‘zgarishlar kabi muhim masalalar ko‘rib chiqilgan. Usul, aniq ma’lumotlarga, ilmiy tadqiqotlarga va statistik ma’lumotlarga asoslanadi. Natijalar, samarali resurslar foydalanishining o‘zgarishlarga, iste’mol koeffitsiyentlariga va iqtisodiy rivojlanishga ta’siri haqida ma’lumotlar taqdim etiladi. Muhokama qismida, iqtisodiyotning turli sohalarida resurslardan samarali foydalanishning muhimligi va uning o‘ziga xos xususiyatlariga e’tibor qaratilgan.