ҚОРАМОЛЧИЛИК МАҲСУЛОТЛАРИ ЕТИШТИРИШ ҲАЖМИНИ ОШИРИШ ВА МУВОФИҚЛАШТИРИШДА ДАВЛАТНИНГ ЎРНИ (ТАДБИРКОРЛИК СУБЪЕКТЛАРИ МИСОЛИДА) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Мазкур мақолада қорамолчилик маҳсулотлари етиштирувчи тадбиркорлик субъектлари фаолиятини мувофиқлаштиришда ва пировардида ишлаб чиқариш ҳажмини оширишда давлатнинг ўрни ҳамда функциялари таҳлил қилинади. Соҳани ривожлантиришда давлат қандай ҳуқуқий, иқтисодий, ташкилий чора-тадбирларни амалга ошириши, бозорга хос тузилмаларни қарор топтириши, барқарор ишлайдиган механизмларни шакллантириши зарурлиги илмий асосланади.