BANK XIZMATLARI SAMARADORLIGINI OSHIRISHNING NAZARIY VA USLUBIY ASOSLARI (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Ushbu maqolada bank xizmatlari va ularning o‘ziga xos xususiyatlari to‘g’risida mulohaza yuritiladi. Bank marketingi tarkibidagi xizmatlarning nazariyasi va amaliyoti tijorat banklari misolida tahlilga tortiladi. Shuningdek, bankning B2C, B2B, B2G modellari bozoridagi o‘rni masalasiga e’tibor beriladi. Respublikamizda faoliyat yuritayotgan banklardagi xizmat turlari keltiriladi. Mobil banking tushunchasi va uning bank taraqqiyotidagi o‘rni atroflicha muhokama etiladi. Mijoz va bank o‘rtasidagi hamkorlikda xizmatlarning o‘rniga e’tibor qaratiladi. O‘z navbatida maqolada tahlillarning natijalari ko‘rsatiladi. O‘rganishlar asosida maqolaning xulosa qismida ayrim takliflarni keltiradi.