BANKLAR FAOLIYATINI INNOVATSION RIVOJLANTIRISHDA AXBOROT TEXNOLOGIYALARINING ROLI (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Axborot texnologiyalarining takomillashishi barcha sohalar kabi banklar faoliyatini innovatsion rivojlantirishning asosiy omili sifatida ulardan keng foydalanish dolzarb masalalardan biri hisoblanadi. Mazkur maqolada banklar faoliyatini innovatsion rivojlantirishda axborot texnologiyalarining ahamiyati ochib berilgan. Masofaviy bank xizmatlarini ko‘rsatish va bank xizmatlari bozorida raqobat vositasi sifatida zamonaviy axborot texnologiyalarining o‘rni keng tahlil qilingan. Zamonaviy bank xizmatlarini ko‘rsatish jarayonlaridagi risklar va xavfsizlik choralari bo‘yicha xalqaro tajribalar o‘rganilgan hamda xavflarni bartaraf etish usullari yoritilgan. Bundan tashqari, mamlakatimizda banklar faoliyatiga joriy etilayotgan zamonaviy texnologiyalar bo‘yicha statistik tahlillar olib borilgan. Shuningdek, zamonaviy axborot texnologiyalari asosida banklar faoliyatini yanada innovatsion rivojlantirish bo‘yicha takliflar ishlab chiqilgan.