MAKROIQTISODIY BARQARORLIKNI TA’MINLASHDA INVESTITSION SIYOSATNING O‘RNI (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Mazkur maqolada milliy iqtisodiyotni barqarorligini ta’minlashda xorijiy investitsiyalarning ahamiyati va tutgan o‘rni bayon etilgan. So‘nggi yillarda investitsion salohiyatni oshirishga qaratilgan islohotlar va ularning mazmuni yoritilgan. To‘g‘ridan-to‘g‘ri xorijiy investitsiyalarni jalb qilish tendensiyalari va ularni iqtisodiyot tarmoqlari bo‘yicha taqsimotining amaldagi holati tahlil qilingan. Milliy iqtisodiyotga xorijiy investitsiyalarni jalb qilishni takomillashtirishga qaratilgan ilmiy taklif va amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.