SMART BOJXONA TIZIMI RIVOJLANISHIDA GONG KONG SMART BOJXONA TIZIMININIG OʻZBEKISTON RESPUBLIKASI BOJXONASI TIZIMI BILAN QIYOSIY TAHLILI (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Ushbu maqolada bojxona rasmiylashtiruvi samaradorligini oshirish, huquqni muhofaza qilish organlarining imkoniyatlarini kuchaytirish va aholiga xizmatlarni yangilash uchun Gong Kong bojxonasi va Aksiz Departamentining “Smart bojxona rejasi”(“Smart Customs Blueprint”) haqida maʼlumotlar beriladi. Shu bilan birga Oʻzbekiston va Gongkong bojxona xizmatlarining qiyosiy tahlili qilingan. Bundan tashqari, Smart Bojxonani yanada rivojlantirish maqsadida amalga oshirilishi lozim boʻlgan ishlar taklif sifatida berib oʻtilgan.