KOMPANIYALAR MOLIYAVIY BARQARORLIGINI TA’MINLASHNING XALQARO AMALIYOT TAJRIBALARI (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Mazkur maqolada aksiyadorlik jamiyatlari moliyaviy barqarorligini oshirishning ilmiy-amaliy jihatlari o‘rganilgan. Moliyaviy barqarorlikni ta’minlashning nazariy jihatlari va ilmiy asoslarini tushuntirishda mamlakatimiz va xorijiy iqtisodchi olimlarning yondashuvlari tadqiq qilingan. Xorijiy yirik korporatsiyalarning moliyaviy natijalari va moliyaviy ko‘rsatkichlarining tendensiyalari tahlil qilingan. Xalqaro amaliyot tajribalarini o‘rganish asosida mamlakatimiz aksiyadorlik jamiyatlarida moliyaviy barqarorlikni ta’minlashga doir ilmiy tavsiyalar shakllantirilgan.