ДЕБИТОРЛИК ВА КРЕДИТОРЛИК ҚАРЗЛАРИ, УЛАРНИНГ ТУРКУМЛАНИШИ ҲАМДА ЮЗАГА КЕЛИБ САБАБЛАРИ (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Корхоналар фаолиятидаги кўрсатгичларни ўрганиб чиқиш жараёнларини осонлаштириш мақсадида уларни турли хусусиятлари бўйича туркумларга ажратган ҳолда ўрганиш мақсадга мувофиқ бўлади. Чунки, буйдай туркумлаш ишни осонлаштиради ва ҳулосани аниқ бўлишини таьминлайди.