МОЛИЯ БОЗОРЛАРИНИНГ ПАРАМЕТРИК МОДЕЛИ АСОСИДА ИНВЕСТИЦИЯ ФОНДЛАРИ ПОРТФЕЛЛАРИНИ БАҲОЛАШ (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
мақолада инвестиция фондлари портфелларини баҳолашнинг илмий-назарий жиҳатлари тадқиқ этилган. Инвестиция фондларида шаклланган портфелларни самарали бошқаришнинг танланма детерминантлари ва уларни параметрлари бўйича гипотетик кўрсаткичлар асосида активнинг кутиладиган даромадлиги ҳисоб китобларини амалга оширадиган илмий-амалий тавсиялар ишлаб чиқилган.