ТИЖОРАТ БАНКЛАРИДА МАЖБУРИЯТЛАР ЮЗАГА КЕЛИШИ ВА УЛАРНИНГ НАЗАРИЙ АСОСЛАРИ (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Мақолада тижорат банкларининг мажбуриятлари ва уларни вужудга келишининг назарий асослари ўрганилган. Мажбуриятларни депозит ва нодепозит жиҳатдан вужудга келиши ўзбекистонлик ва хорижлик олимлар илмий асарлари асосида тадқиқ этилган. Тадқиқотлар асосида муаллифнинг мустақил илмий ёндашувларин шакллантирилган ва асосланган. Олиб борилган илмий изланишлар натижасида илмий таклиф ва хулосалар ишлаб чиқилган.