САНОАТ ТАРМОҒИ САМАРАДОРЛИГИГА ТАЪСИР ҚИЛУВЧИ ОМИЛЛАР ВА УНИ ЯНАДА ОШИРИШ ЙЎЛЛАРИ (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Ушбу мақолада мамлакатнинг иқтисодий ривожланишида саноат тармоғининг роли, саноат тармоғи иқтисодий салоҳияти ва самарадорлигининг моҳияти, тузилиши, шунингдек саноат тармоғи иқтисодий самарадорлигига таъсир қилувчи омиллар батафсил ёритиб берилган. Ялпи ички маҳсулот ҳажми динамикаси, ўсиш суръати ва ундаги саноатнинг улуши таҳлил қилинган. Бундан ташқари, саноат тармоғи иқтисодий самарадорлигини ошириш бўйича таклифлар ишлаб чиқилган.