ЭЛЕКТР ЭНЕРГИЯ ИШЛАБ ЧИҚАРИШ САМАРАДОРЛИГИНИ БАҲОЛАШНИНГ ЎЗИГА ХОС ЖИҲАТЛАРИ (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Замонавий бизнес фаолияти самарадорлигини ўрганишда қўлланиладиган асосий тушунчалардан бири самарадорлик кўрсаткичларини ўрганишга комплекс ёндашув ҳисобланади. Самарадорликни баҳолаш кўрсаткичлари асосида электр станцияларини қуриш ёки қайта тиклашнинг муқобил вариантларини танлаш бўйича қарорлар қабул қилинади. Ушбу илмий мақолада ҳам электр энергия ишлаб чиқариш самарадорлигини баҳолашнинг ўзига хос жиҳатлари ёритилади.