KORPORATIV MADANIYATNI RIVOJLANTIRISHDA MALAKALI MUTAXASSIS VA LIDERLARNING O’RNI (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2025)
Korporativ madaniyat tashkilotning ichki muhitini shakllantiruvchi asosiy omillardan biri bo‘lib, uning samaradorligi va barqarorligini ta’minlashda muhim rol o‘ynaydi. Ushbu madaniyatni rivojlantirishda malakali mutaxassislar va liderlarning roli beqiyosdir. Malakali mutaxassislar o‘z bilim va tajribalaridan foydalangan holda tashkilot ichidagi ish jarayonlarini optimallashtirish, xodimlarning malakasini oshirish va innovatsion yondashuvlarni joriy etishda yetakchilik qiladilar. Ularning professional tajribasi korxona ichki muhitini mustahkamlash, samarali kommunikatsiya tizimini shakllantirish hamda xodimlarni rag‘batlantirishga xizmat qiladi. Liderlar esa tashkilot missiyasi va qadriyatlarini shakllantirish, xodimlarni motivatsiya qilish va jamoaviy hamkorlikni rivojlantirish orqali korporativ madaniyatni mustahkamlaydi.