TOVAR-MODDIY ZAXIRALARNING TANNARXINI ANIQLASH TARTIBI (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2025)
Tovar-moddiy zaxiralarning yana bir xususiyati ularni milliy va xalqaro standartlarga muvofiq tannarxini aniqlashdir. Ushbu maqola Tovar-moddiy zaxiralarni MHXSga muvofiq, zaxiralar xorij hisob amaliyotida keng tarqalgan bozorga yoʻnaltirilgan joriy qiymat boʻyicha aniqlanadi. Milliy hisob amaliyotida zaxiralar xarid qilish (tayyorlash) haqiqiy qiymati boʻyicha baholanadi. Amaliy tadqiqotlar va ilmiy adabiyotlarni oʻrganish orqali korxonalar tomonidan tovar-moddiy zaxiralar guruhlari boʻyicha baholash.