KADRLAR QOʻNIMSIZLIGIGA TA’SIR QILUVCHI OMILLAR TAHLILI (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2025)
Zamonaviy iqtisodiyotda kadrlar qoʻnimsizligi yoki migratsiyasi global miqyosda keng tarqalgan muammo hisoblanadi. Bu hodisa, bir tomondan, mamlakatlarga iqtisodiy rivojlanish va innovatsion oʻzgarishlarni taʼminlashga imkon beradi, ikkinchi tomondan esa, boshqa mamlakatlarning kadrlar yetishmasligiga sabab boʻladi. Maqolada kadrlar qoʻnimsizligining sabablari, salbiy va ijobiy taʼsirlari, shuningdek, statistik maʼlumotlar asosida tahlil qilinadi. Tadqiqot natijasida ushbu muammoni hal qilish boʻyicha amaliy takliflar keltirilgan.