БАНК КРЕДИТ ПОРТФЕЛИ ИЧКИ АУДИТИНИНГ ЎЗИГА ХОС ХУСУСИЯТЛАРИ (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2025)
Ушбу мақолада банк кредит портфели ички аудитининг ўзига хос хусусиятлари тадқиқ қилинади. Тижорат банклари кредитлаш жараёнида кредит портфелини шакллантиради. Кредит портфели бошқарув объекти сифатида банк стратегиясидан келиб чиққан ҳолда риск, даромад ва ликвидлилик позициясидан келиб чиққан ҳолда бошқарилиши лозим. Банк кредит портфелини самарали бошқариш учун кредит портфели ҳолати тўғрисида холис ва ишончли маълумот олиш учун ички аудиторлик текширувидан ўтказиш талаб қилинади.