(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2025)
Ushbu maqolada yashil iqtisodiyotga investitsiyalarni jalb qilishning xalqaro tajribasi va O'zbekistondagi imkoniyatlari o'rganilgan. Dunyodagi rivojlangan davlatlarning ekologik toza texnologiyalarni joriy etish, qayta tiklanadigan energiya manbalarini rivojlantirish va yashil moliyalashtirish sohasidagi amaliyotlari tahlil qilingan. O'zbekistonning yashil iqtisodiyotga o'tish jarayonida mavjud imkoniyatlari, muammolari va istiqbolli yo'nalishlari tahliliy yondashuv asosida ko'rsatib berilgan. Shuningdek, yashil investitsiyalarni rag'batlantirish bo'yicha taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.