(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2025)
Mazkur maqola aksiyadorlik jamiyatlarida korporativ boshqaruv tizimini takomillashtirishning dolzarb jihatlarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Unda aksiyadorlik jamiyatlarining rivojlanishida samarali boshqaruv tizimining ahamiyati, korporativ boshqaruvning xalqaro tajribasi va O‘zbekiston sharoitida uning qo‘llanilishi masalalari yoritilgan. Tadqiqotda aksiyadorlar manfaatlarini himoya qilish, boshqaruvning shaffofligini oshirish va iqtisodiy samaradorlikni ta’minlash kabi muhim yo‘nalishlar tahlil qilinadi. Shuningdek, zamonaviy texnologiyalar va raqamli vositalardan foydalanish orqali boshqaruv tizimining innovatsion yechimlari ko‘rib chiqiladi. Maqola natijalariga ko‘ra, aksiyadorlik jamiyatlarida korporativ boshqaruvni takomillashtirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan bo‘lib, ular mazkur jamiyatlarning raqobatbardoshligini oshirish va barqaror rivojlanishini ta’minlashga qaratilgan. Tadqiqot korporativ boshqaruv sohasidagi milliy huquqiy asoslarni yanada takomillashtirish zarurligini ta’kidlaydi. Ushbu ish ilmiy-tadqiqot ishlarida, iqtisodiyot va boshqaruv sohasidagi mutaxassislar uchun hamda aksiyadorlik jamiyatlari faoliyatini yaxshilashga qaratilgan siyosatni ishlab chiqishda foydali bo‘lishi mumkin.