(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2025)
Ushbu ilmiy maqolada yashil innovatsion loyihalarni moliyalashtirish bo‘yicha xorijiy tajribalar tahlil qilinib, O‘zbekiston sharoitida ushbu tajribalarni qo‘llash imkoniyatlari o‘rganiladi. Maqola, yashil texnologiyalar va iqlim o‘zgarishiga qarshi kurashish maqsadida amalga oshirilgan moliyaviy mexanizmlar, ayniqsa, yashil obligatsiyalar bozori, davlat subsidiyalari va davlat-xususiy sherikchilik tizimlarining samaradorligini tahlil etadi. Tadqiqotda, Xitoy, AQSh, Germaniya kabi rivojlangan mamlakatlarning tajribalari asosida O‘zbekistonning yashil iqtisodiyotga o‘tish yo‘llari va bu yo‘ldagi moliyaviy imkoniyatlar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, ekologik barqarorlikni ta’minlashda samarali moliyaviy mexanizmlarni yaratish uchun zaruriy takliflar va tavsiyalar ishlab chiqiladi