(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2025)
Mazkur maqolada milliy iqtisodiyot barqarorligini ta'minlashda iqtisodiyotni erkinlashtirishning ahamiyati va tutgan o‘rni batafsil tahlil qilinadi. Erkinlashtirish jarayonlari orqali bozor mexanizmlarini takomillashtirish, xorijiy va mahalliy investitsiyalarni jalb etish hamda tadbirkorlik faoliyatini rivojlantirishga alohida e’tibor qaratilgan. Shuningdek, maqolada iqtisodiyotni erkinlashtirishning mamlakatning makroiqtisodiy ko‘rsatkichlariga ijobiy ta’siri va uzoq muddatli iqtisodiy barqarorlikni ta’minlashdagi roli atroflicha yoritilgan. Xususiy sektorni rivojlantirish, kapitalni jalb qilish, xalqaro savdo imkoniyatlarini kengaytirish va raqobatbardoshlikni oshirish borasida erkinlashtirishning natijalari chuqur tahlil etilgan.