(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2025)
Bugungi globallashuv sharoitida turizm sohasi iqtisodiyotning ajralmas qismiga aylanib ulgurgan. Turizm – mamlakatlar o‘rtasida hamkorlik aloqalarining mustahkamlanishi, insonlar uchun yangi ish o‘rinlarining yaratilishi, madaniy va tarixiy salohiyatning yuksalishi, shuningdek milliy iqtisodiyotning gullab-yashnashi uchun muhim bo‘lgan sohalardan biri. Shu sababli ham, xorijiy investitsiyalar va transmilliy kompaniyalarning turizmga jalb etilishi mamlatlarning iqtisodiyoti rivojlanishida muhim ahamiyat kasb etadi. Ushbu maqolada turizm sohasida xorijiy investitsiyalar va transmilliy kompaniyalarning ahamiyati yoritiladi va o‘rganiladi.