(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2025)
Hozirgi davrda O‘zbekiston iqtisodiyotining raqobatbardosh mavqelarini qo'lga kiritish va saqlab qolish klasterlarni tashkil etish va qo'llab-quvvatlashsiz amalga oshirib bo'lmaydi. Klasterlar ishlab chiqarishning kooperatsiyasi, integratsiyasi va hududiy tashkil etilishining yangi yondashuvi sifatida qaraladi. Ushbu maqolada klasterlarning nazariy va metodologik asoslari, ularning rivojlanishiga doir jahon va milliy tajriba tahlil qilinadi.