(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2022)
Ushbu metodologiya avtomatlashtirilgan royalti taqsimoti va dinamik narxlash mexanizmlarining kombinatsiyasi orqali gibrid va to'liq avtomatlashtirilgan arxitekturadan foydalangan holda ma'lumotlar mahsulotlarini monetizatsiya qilishning yangi usulini taqdim etadi. U inson ishtirokisiz murakkab royalti hisob-kitoblarini amalga oshirib, real vaqt rejimida minglab tranzaksiyalarni qayta ishlashga qodir. Barcha an'anaviy royalti va narxlash usullari qo'lda bajariladi, natijada hisoblash xatolari, kechikishlar va tranzaksiyalar hajmi oshgani sayin yomonlashib boradigan samarasiz operatsiyalar yuzaga keladi. Sodda qilib aytganda, ushbu eski tizimlarni hech qachon zamonaviy ma'lumotlar bozori talablari bilan kengaytirib bo'lmaydi. Ushbu metodologiya gibrid arxitekturani algoritmlarning yangi kombinatsiyasi bilan birlashtirgan dunyodagi birinchi to'liq avtomatlashtirilgan tizimni ifodalaydi. Mikroservis arxitekturasi har bir xizmatning mustaqil ishlashiga imkon beradi. Hodisalarga asoslangan jarayon asinxron tranzaksiyalarni qayta ishlashga imkon beradi, royalti mexanizmi esa vaqt, hajm va sifat ko'rsatkichlarini bir vaqtning o'zida o'z ichiga olgan ko'p bosqichli formulani qo'llaydi. Dinamik narxlash algoritmlari barcha maqsadli funktsiyalar uchun eng yaxshi narx nuqtasini topish uchun tasodifiy element bilan gradient tushish optimallashtirishdan foydalanadi. Amaliy sinov Jahon banki, Birlashgan Millatlar Tashkiloti va OECD ma'lumotlari bilan yettita global mintaqada o'tkazildi, tadqiqotda 3217 ishtirokchi ishtirok etdi. Royaltilarni taqsimlash bilan bog'liq xarajatlar 80% ga kamaytirildi. Barcha tranzaksiyalardan olingan daromad qo'lda boshqariladigan an'anaviy tizimlardan foydalanganlarga qaraganda 30% yuqori bo'ldi. Barcha tranzaksiyalarni qayta ishlash vaqti an'anaviy qo'lda boshqariladigan tizimlarga qaraganda 65% ga qisqartirildi. Metodologiyaning Sharpe koeffitsienti 0,743 ni tashkil etdi, bu metodologiyaning xavfni sozlash bo'yicha juda yuqori darajadagi ishlashini ko'rsatadi. Ushbu metodologiya kompaniyalarga o'z ma'lumotlar mahsulotlarini global bozorlarga joylashtirish imkonini beradi, barcha tranzaksiyalarga shaffoflik va auditga tayyor ma'lumotlar kiritilgan. Ko'p bosqichli royalti taqsimoti, muzokara olib borish qobiliyatidan qat'i nazar, hissa qo'shuvchilarga ularning hissalarining haqiqiy sifatiga qarab adolatli to'lovni ta'minlaydi. Dinamik narxlash bozor ma'lumotlaridan narxlarni belgilash uchun foydalanadi va buni haftalik narxlash yig'ilishlari yoki qo'lda sozlashlarsiz avtomatik ravishda amalga oshiradi. Metodologiya shuningdek, bir nechta valyutalarni qo'llab-quvvatlaydi, soliq hisob-kitoblarini amalga oshiradi va qoidalarga rioya qilish uchun to'liq audit izlarini o'z ichiga oladi..