(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2026)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasi oliy ta’lim muassasalarida (OTM) asosiy vositalar buxgalteriya hisobini yuritishning amaldagi holati va uni Moliyaviy hisobotning xalqaro standartlari - MHXS (xususan, MHXS 16 «Asosiy vositalar») talablariga o‘tkazish istiqbollari tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida OTMlarning moliyaviy mustaqilligi sharoitida aktivlarni baholash, amortizasiya hisoblash va qayta baholash modellarini qo‘llash masalalari o‘rganilgan. Maqolada milliy va xalqaro standartlar o‘rtasidagi tafovutlar real empirik ma’lumotlar va qiyosiy jadvallar asosida asoslab berilgan.