(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2026)
Ushbu maqolada O‘zbekiston milliy iqtisodiyoti raqamli transformatsiyasining tashqi belgilari tizimli tahlil qilingan. Tadqiqot davomida AKT va IT-xizmatlar eksporti hajmining diversifikatsiyasi, rezident kompaniyalar rivojlanish dinamikasi va tahlil qilingan. Maqolada milliy raqamli mahsulotlarning xalqaro bozorlardagi raqobatbardoshligini oshirish hamda milliy iqtisodiyotning global mavqeini mustahkamlashga qaratilgan ilmiy-amaliy taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.