(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2026)
Ushbu maqolada hududiy iqtisodiyotni rivojlantirishda ta’lim integratsiyasining iqtisodiy mexanizmlari tadqiq etilgan. Xususan, ta’lim muassasalari va ishlab chiqarish sub’ektlari o‘rtasidagi hamkorlikning ahamiyati, uning iqtisodiy samaradorlikka ta’siri tahlil qilingan. Shuningdek, Germaniya, Janubiy Koreya va Finlyandiya davlatlarining ilg‘or tajribalari o‘rganilib, ular asosida O‘zbekiston sharoiti uchun mos modellar taklif etilgan. Maqolada ta’lim integratsiyasini rivojlantirishning moliyaviy, institutsional va bozor mexanizmlari yoritilgan hamda ularning hududiy iqtisodiy o‘sishga ta’siri baholangan. Tadqiqot natijalari asosida amaliy taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.