(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy tijorat banklarining global va milliy moliya tizimidagi o‘rni, ayniqsa, xalqaro to‘lov xabarlarini uzatish tarmog‘i bo‘lgan SWIFT hamda banklararo kliring tizimlarining ishlash mexanizmlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda raqamli iqtisodiyot sharoitida bank tizimining barqarorligini ta’minlashda hisob-kitoblarning tezkorligi va xavfsizligi masalalari o‘rganilgan. Maqolada xalqaro amaliyotda qo‘llanilayotgan ISO 20022 standartiga o‘tishning afzalliklari va O‘zbekiston bank tizimida ushbu jarayonning borishi statistik ma'lumotlar asosida ko‘rib chiqilgan.