(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada Samarqand viloyati savdo korxonalarining innovatsion rivojlanish holati tahlil qilingan. Tadqiqotda savdo sohasida raqamli texnologiyalarni joriy etish, elektron tijoratning rivojlanishi, innovatsion boshqaruv mexanizmlari hamda xizmat ko‘rsatish sifatini oshirish jarayonlari o‘rganildi. Shuningdek, viloyat savdo korxonalarining hozirgi holati baholanib, ularning innovatsion rivojlanish darajasiga ta’sir etuvchi asosiy omillar aniqlangan. Tadqiqot natijalari asosida Samarqand viloyati savdo tizimini yanada rivojlantirish bo‘yicha ilmiy-amaliy takliflar ishlab chiqilgan.