(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2026)
Ushbu maqolada jahon iqtisodiyotining globallashuv muammolari va ularning guruhlanishi bilan bir qatorda Ularning zamonaviy rivojlanish tendensiyalari hamda ushbu jarayonlar bilan bog‘liq muammolar tahlil qilinadi. Globallashuvning iqtisodiy, ijtimoiy, siyosiy va ekologik jihatlari kesimida yuzaga kelayotgan asosiy muammolar yoritilib, ularning o‘zaro bog‘liqligi va ta’siri doirasi ilmiy asosda ochib beriladi. Maqolada ushbu muammolarni bartaraf etish bo‘yicha taklif va tavsiyalar berib o‘tiladi.